Как децата ни да бъдат финансово грамотни и още за рисковете при алтернативното инвестиране – теми в съботно-неделната програма на Експо „МОИТЕ ПАРИ“

Задавали ли сте си някога въпросът „Как да науча детето си да бъде отговорно спрямо джобните, които получава“? Питали ли сте се дали няма някой и друг курс, на който да го пратите с цел финансово ограмотяване? А сами за себе си – чудили ли сте се дали начинът, по който инвестирате доходите си, е най-сигурният? Ако отговорите на тези въпроси с „Да“, значи темите във втория и третия ден от програмата на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ са тъкмо за Вас.

Изложението има за цел да предостави на всички желаещи да научат повече за личното финансово планиране необходимата информация, а през неговият втори ден – 17 юни, организаторите отделят специално внимание на финансовата грамотност на децата. Затова и лекционните модули в програмата още от сутринта започват с темата „5 УРОКА ЗА ДЕЦАТА И ПАРИТЕ: КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ ДЕЦА И ФИНАНСОВА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА (8 ДО 13 ГОДИНИ)“, водена от Росица Вартоник, Изпълнителен директор и основател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“. След нея разговорът по същата тема ще продължи и Хари Янчев, Регионален мениджър на ОББ Асет Мениджмънт с лекцията „СПЕСТОВНИ ПРОДУКТИ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА“, разяснявайки най-разумните решения при инвестиране в бъдещето на младежите.

Програмата от вторият ден на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ включва повече информация във връзка свъзможните рискове при алтернативните методи за спестяване, носещи по-висока доходност. Лекция по темата ще изнесе Николай Логофетов, Изпълнителен директор на MoitePari Consult, а заглавието е „КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ РИСКОВЕ, ДОКАТО СПЕСТЯВАМЕ ДОХОДОНОСНО“. Заедно с колегите си Росица Вартоник и Хари Янчев, Николай Логофетов ще се включи и в панелната дискусия „ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ И ПРАВИЛНИТЕ ФИНАНСОВИ ПРОДУКТИ“.

Следобедната програма на изложението предлага на посетителите да научат повече за особеностите при инвестирането в недвижими имоти – Щелян Калчев, Съосновател на Primo+Недвижими имоти ще изнесе лекция с тема „ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ КАТО НАЧИН НА ДЪЛГОСРОЧНО СПЕСТЯВАНЕ – ТЪНКОСТИ ПРИ СДЕЛКАТА“. С още разсъждения по темата в програмата се включва оперативният директор на Creditland Петър Илиев с лекцията „ТЪНКОСТИ ПРИ ТЕГЛЕНЕТО НА ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ – ЗАЩО Е ПО-ИЗГОДНО ДА ПОЛЗВАМЕ КРЕДИТЕН ПОСРЕДНИК?“.

В следобедните часове Ася Стефанова, Мениджър продажби на iCard, ще запознае посетителите на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ с „СВОБОДАТА ДА ПЛАНИРАТЕ ЕЖЕДНЕВИЕТО И ПЪТУВАНИЯТА С КРЕДИТНИ КАРТИ ICARD“. Заедно с Щелян Калчев и Петър Илиев тя ще проведе панелна дискусия – „ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ И ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КРЕДИТНИ ПРОДУКТИ“.

Различните възможности за инвестиране с малки суми и алтернативните методи за спестяване ще бъдат представени на посетителите от Стойне Василев, Основател на SmartMoney.bg и колегите му Станислав Атанасов, Мениджър Инвестиционни продукти на Сосиете Женерал Експресбанк и Ивелина Иванова, Специалист „Управление продажби и обучения“ на Сожелайф

България. Техните теми са съответно „КАК ДА ИНВЕСТИРАМЕ УСПЕШНО С МАЛКИ СУМИ“ и „БЪДЕЩЕТО НА СПЕСТЯВАНИЯТА ВИ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ: НОВИ АЛТЕРНАТИВИ“. Тримата лектори съвместно ще проведат дискусионен панел на тема “ИНВЕСТИРАНЕ И ДЪЛГОСРОЧНО СПЕСТЯВАНЕ” – ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЛЕДВАМЕ.

Неделният ден на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ предлага програма, която ще се съсредоточи върху възможностите за алтернативно инвестиране и възможните рискове, както и върху собствената ни грамотност относно личните ни финанси. В часовете преди обед Мария Неева, Финансов анализатор и член на Инвестиционния комитет на Управляващо дружество на „Компас Инвест“ АД и Димитър Стоянов, Финансов анализатор и член на Инвестиционния комитет на Управляващо дружество на „Компас Инвест“ АД, ще изнесат лекция на тема „ИНВЕСТИЦИИ И СПЕСТЯВАНЕ ЧРЕЗ ВЗАИМНИ ФОНДОВЕ“, както и дискусионният панел „ПОСТИГАНЕ НА ПО-ВИСОКА ДОХОДНОСТ – КОЛКО РИСК Е НОРМАЛНО ДА ПОЕМАТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ“. Колегата им Андрей Тасков, Бизнес аналитик в Klear Lending, ще запознае гостите на събитието с PEER-TO- PEER ИНВЕСТИРАНЕТО.

Присъстващите ще могат да присъстват още на лекцията „ИНДИВИДУАЛНИЯТ ТРЕЙДИНГ КАТО АЛТЕРНАТИВНА ФОРМА НА ИНВЕСТИРАНЕ“.

След обедната почивка Стойне Василев от SmartMoney.bg отново ще покаже колко важна е финансовата грамотност за децата с ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИГРА ЗА ДЕЦА “УМНИ ПАРИ”. Деян Василев, Изпълнителен директор на MoitePari.bg , ще представи „6-ТЕ ОСНОВНИ СТЪПКИ НА ЛИЧНИЯ ФИНАНСОВ ПЛАН“.

Станислав Атанасов, Мениджър Инвестиционни продукти в Сосиете Женерал Експресбанк и Наталия Майсторска, Специалист „Управление продажби и обучения“ в Сожелайф България, още веднъж ще обърнат вниманието на присъстващите към техните лични финанси с темата

„БЪДЕЩЕТО НА СПЕСТЯВАНИЯТА ВИ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ: НОВИ АЛТЕРНАТИВИ“.

Денят ще завърши с лекцията на Николай Устамитев, Финансов консултант в MoitePari Consult,

на тема „ПРАВИМ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ЗА БЪДЕЩОТО СИ АЗ? КОГА ДА ЗАПОЧНЕМ И КАК ДА СПЕСТЯВАМЕ ЗА ПЕНСИЯ“.

Точните часове на началото на всяка една от лекциите и още за лекторите можете да научите на сайта на Експо „МОИТЕ ПАРИ“. Заповядайте в дните от 16 до 18 юни в Sofia Ring Mall, за да научите всичко необходимо за управлението на личните си финанси.