Rostislav Rusinov

Ростислав Русинов

Head of Bulgarian Branch, Bigbank ​

Ростислав Русинов има над 17 години опит във финансовия сектор, в банки и небанкови институции. Започва кариерата си в най-бързо развиващата се компания за стокови кредити в България по това време, по-късно се присъединява към Raiffesenbank България, където в продължение на 10 години работи в алтернативните канали за дистрибуция, които са уникални по рода си в това време. Специализира и в централата на банка във Виена. Преди да се присъедини към Bigbank, Русинов е бил Country Manager на Western Union и е ръководил дейността на компанията IuteCredit, свързана с платежни услуги и карти в Северна Македония, Албания и Косово. Притежава бакалавърска и магистърска степен по бизнес администрация, придобити във Великобритания.

Bigbank е банка, основана през 1992 в Тарту, Естония. Специализира в обслужване на физически лица в Естония, Латвия, Литва, Финландия, Швеция и България, както и предлага депозитни продукти в Германия, Австрия и Нидерландия. През последните години банката развива успешен корпоративен бизнес в Балтийските държави.

Bigbank клон България работи от ноември 2020. Основната дейност на Банката е предлагането на срочни депозити на физически лица. Bigbank оперира изцяло онлайн, без физически офиси.

.