Preslav Kitipov

Преслав Китипов

председател на УС на ИДФК

Преслав Китипов, ДФК®, EMBA, е специалист с над 20 години опит в сферата на личните и корпоративни финанси. Като председател на Управителния съвет на Института на дипломираните финансови консултанти, той се ангажира с поддържането на високи професионални стандарти в личното финансово планиране.

Освен лидерските си роли в института, Преслав активно насърчава финансовата грамотност и е силен привърженик на малкия и семейния бизнес. Със своя дългогодишен опит и стратегически подход към финансите, той е отдадена фигура в подкрепа на растежа и стабилността на бизнесите в България.

ДФК® е водеща институция в сферата на финансовите консултации, чиято мисия е да утвърждава професионализма, етичността и компетентността в личното и корпоративно финансово планиране. Институтът присъжда престижното звание ДФК®, което е символ на висок стандарт в професията и се присъжда на професионалисти, които отговарят на строги критерии за знания и етика.

Чрез своите съвременни методи на обучение, които не изискват прекъсване на работния процес, ИДФК® подпомага развитието на финансови консултанти и ги подготвя за успешна кариера с дългосрочна перспектива. Клиентите, които се доверяват на членове на института, се възползват от цялостно и професионално финансово планиране, което води до висока степен на удовлетворение.

Мисията на ИДФК® включва изграждането и популяризирането на финансовото консултиране като призната професия в България, подкрепата на своите членове в предоставянето на качествени услуги, както и повишаването на финансовата култура на потребителите.

.