Rositza Vartonik

Росица Вартоник

Основател на фондация
„Инициатива за финансова грамотност

Росица Вартоник е основател на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и дългогодишен опит във финансовия сектор и публичните комуникации. Неин професионален фокус е финансовото образование, както по отношение на стратегическите политики в тази област, така и в практическите му измерения. Реализирала е множество образователни инициативи за повишаване на финансовата грамотност и информираност на различни целеви групи.

Тя е активен участник в междуведомствената работна група по финансова грамотност към Министерство на финансите. Съветник по финансово образование е на Асоциацията на българските застрахователи. Професионалният й път започва в „Българска фондова борса – София“, била е съветник по финансово образование към проект „Регулации на капиталовите пазари“, финансиран от USAID, а след това е отговаряла за публичните комуникации на Комисията за финансов надзор.

Росица Вартоник е дипломиран финансов консултант, член на ИДФК. Има множество специализации и участия като лектор в редица публични прояви в страната и чужбина.

.