Как да постигнем целите си – спестявайки или инвестирайки?

12.09.2019

Как да постигнем целите си – спестявайки или инвестирайки?

През последните 20 години българинът все повече развива финансовата си грамотност. С това нараства и интересът му към алтернативни начини за подобряване на благосъстоянието му. 

Постигането на по-добро благосъстояние може да се постигне чрез два основни начина – спестяване и инвестиране. С годините и с натрупването на знания в сферата, хората все повече се насочват към инвестирането като форма за увеличаване на наличното състояние. Това е така, защото въпреки че при спестяването имаме фиксирана лихва, тя по правило рядко неутрализира инфлацията, а и парите остават във валута, което малко или повече крие рискове за обезценяването й. 

Инвестирането е начин човек да победи инфлацията, да се защити от хиперинфлация и да има шанса да потреби във времето повече пари, отколкото е изкарал, работейки. Разбира се, инвестицията от своя страна има разновидности и не всички те са удачни… 

Когато става дума за пари, събирани за златните години на човек, за жилище или друга подобна цел, рискът при спекулация е необоснован и е добре да се избегне. Там на помощ идва подходът на диверсификацията. Казано по стара поговорка – да сложим яйцата в различни кошници. 

 

Как, обаче да се постигне това от човек, който може да отделя определени суми на месец или да ивестира заделените си с труд спестявания? Най-популярният вариант в страните от Западна Европа и САЩ са т.нар. „взаимни фондове“. Взаимните фондове са форма на обединение на капиталите на различни инвеститори (физически и юридически лица) и са известни още като колективни инвестиционни схеми (КИС). Всеки желаещ да инвестира в такава схема може да го направи, като закупи желания брой дялове от нея. 

От няколко години и на българския пазар има варианти за такъв тип инвестиция. Един от вариантите са 180 годишни взаимни фондове, които с времето са натрупали милиони доволни клиенти и добри практики. Поради огромните обеми от клиенти, тези фондове имат възможност да предложат нищожни такси на входа на инвестицията (до 1.5% от сумата еднократно в началото) и такса управление на средствата (до 1,5% годишно) и да приключат до тук с всички такси. Също така, могат да покажат резултати назад във времето, достигащи дори до 9-11% годишна доходност. Тъй като това е продукт, създаден за събиране на пари от различни хора, е предвидено да могат да се пропускат вноски винаги, когато се налага и наличните пари могат да се изтеглят частично или на 100% във всеки момент. 

Такава инвестиция, освен че дава високи финансови резултати във времето, има необходимата за всеки човек гъвкавост и увеличава шансовете на клиентите да постигнат финансовото измерение на житейските си цели. 

 

Ако и Вие искате да притежавате инвестиция, която зависи от развитието на световните пазари, и да направите още една крачка към постигането на целите си, заповядайте на 16 и 17 ноември 2019 в Новотел София на третото издание на Експо „Моите пари“. Всички посетители ще имат възможността и да участват в практическата Работилница за управление на личните финанси, водена от водещите специалисти в тази област MoitePari ConsultЗапазете мястото си!Цената на билета е за ЕДИН ЧОВЕК и включва: достъп до всички семинарни панели и дискусии. Всички работилници; достъп до всички изложбени щандове; напитки и сладки по време на кафе паузите; възможност за включване в игра с награди; Преференциални предложения от участващите финансови институции специално за посетителите на Експо „Моите пари“.

При ранна регистрация до 20 октомври 2019 г.

95.00 лв.

купи
Регистрация до 30 октомври 2019 г.

130.00 лв.

Късна регистрация до 15 ноември 2019 г.

160.00 лв.

Редовна цена на билета / Цена при регистрация на място

195.00 лв.

купи

САМО при наличие на останали места, закупуването на билет от 13 до 16 ноември (първи ден на събитието) ще е възможно на цена от 195 лв. / човек Цената на билета е за ТРИМА ДУШИ и включва: достъп до всички семинарни панели и дискусии. Всички работилници; достъп до всички изложбени щандове; напитки и сладки по време на кафе паузите; възможност за включване в игра с награди; Преференциални предложения от участващите финансови институции специално за посетителите на Експо „Моите пари“.

При ранна регистрация до 20 октомври 2019 г.

240.00 лв.

купи
Регистрация до 25 октомври 2019 г.

300.00 лв.

Късна регистрация до 15 ноември 2019 г.

370.00 лв.

Редовна цена на билета / Цена при регистрация на място

420.00 лв.

купи